כל מה שצריך לדעת על הדברת המטבח

המטבח מאז ומועלם נחשב לחלל המרכזי והחשוב ביותר בבית, בני המשפחה, אורחים וקרובים המבקרים בביתנו בסופו של דבר מגיעים למטבח או שהמטבח עם הניחוחות והמטעמים מגיע לאורחים והמבקרים. אנו משקיעים רבות בנראות של המטבחים המעוצבים שלנו, באבזור של המטבח, בנוחיות של מרחב העבודה במטבח וכמובן בניקיון ובהיגיינה החשובה לנו מאוד מבחינה בריאותית.

 עצות למניעת הופעה של מזיקים וחרקים במטבח:

המטבח בביתנו מאחסן מוצרי מזון שונים, מעובדים או טריים. לכן באופן טבעי זה האזור שעלול להכיל מזיקים ומכרסמים כמו: עכברים וחולדות או חרקים שונים כגון: תיקנים, נמלים ועוד. הדרך הטובה ביותר לטיפול במפגע של מזיקים כגון: מכרסמים וחרקים היא ע”י מניעה או צמצום של התופעה, זאת ע”י מספר פעולות פשוטות. בכדי למנוע ולמגר את התופעה ישנם מספר דגשים שכאי לשים לב אליהם:

  • שאריות מזון ופירורים הם מוקד משיכה למזיקים. לכן כדאי לשמור על ניקיון רצפת המטבח, השיש ומשטחי העבודה.
  • הימנעו מלהשאיר מזון במקום נגיש למזיקים לאורך זמן. לכן יש לוודא כי המזון שנמצא במזווה ובארונות המטבח ארוז בשקיות אטומות או ארוז בקופסאות סגורות היטב. השתמשו במוצרים הפתוחים מאריזתם המקורית ראשונים ורק לאחר תום השימוש בהם פתחו מוצרים חדשים.
  • פחי אשפה מלאים וגדושים עשויים להפוך למוקד משיכה למזיקים שונים. לכן יש לרוקן את הפחים בתדירות גבוהה ולהקפיד על סגירת פחי האשפה עם מכסה דבר שימנע כניסה של מזיקים לתוך הפחים.
  • חלונות ודלתות החסומים ברשת צפופה לרוב יקשו על כניסת מזיקים ומכרסמים למטבח בפרט ולבית ככלל. כדאי להתקין רשתות בחלונות המטבח ומדי פעם לוודא שהרשתות תקינות ואינן קרועות.
  • סדקים בקירות, ברצפה, בשיש או מרווחים חשופים עלולים להפוך בקלות לקיני מזיקים ומכרסמים. לכן יש לאטום אותם מיד עם הופעתם.
  • וודאו כי מכסי הביוב בבית סגורים בצורה הרמטית וטובה ומונעת כניסה של מזיקים וחרקים ממערכת הביוב  לתוך המטבח והבית.

מה כדאי לדעת לפני שמזמינים מדביר להדברת המטבח:

  • מדביר המגיע לביתכם ע”מ לבצע הדברה תברואתית מחויב להחזיק ברישיון הדברה מטעם המשרד להגנת הסביבה מתוקף החוק להסדרת העיסוק בהדברה תברואית, התשע”ו-2016.
  • כאשר מקיימים הדברה תברואתית מותר להשתמש אך ורק בתכשירי הדברה המאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה, מאחר ופעולות הדברה אלו כרוכות בשימוש בחומרי הדברה רעילים לאדם ולסביבתו.
  • לתכשירי ההדברה השונים יש טווח השפעה שונה וכללי בטיחות וזהירות שונים מאחד למשנהו. לדוגמא: ישנם חומרי הדברה המאפשרים לשוב למקום ההדברה אחרי 8-6 שעות. ישנם חומרי הדברה אחרים המאפשרים נוכחות בזמן ההדברה. לכן חובתו של המדביר היא להנחות ולעדכן את מזמיני השרות בהוראות בטיחות מדויקות ומוקפדות בהתאמה לסוג ההדברה וזאת בכדי להבטיח בריאות ושלום לכל בני הבית.

האם כדאי לפנות את ארונות המטבח לפני ההדברה?

אם מדובר בהדברה ירוקה שהיא אינה מזיקה לבני האדם ולסביבה לרוב לא יהיה צורך לפנות את ארונות המטבח אלא אם נתנו הוראות אחרות ע”י המדביר המבצע.

אך כאשר מדובר בהדברה מקצועית שהיא חזקה יותר יהיה צורך לבצע את הפעולות הבאות לפני ההדברה:

  • ריקון ופינוי מוחלט של ארונות המטבח.
  • פינוי מוחלט של כלים ומוצרי מזון ממשטחי העבודה במטבח כגון: שיש, אי למטבח ועוד.
  • פינוי של הארון בנמצא מתחת לכיור שהוא לרוב מקום הכניסה וההתרבות של המכרסמים והמזיקים.

חשוב לזכור: בכדי להבטיח את בריאותם השלמה של יושבי הבית בעת ההדברה ולאחר ההדברה יש לוודא כי אתם מקבלים הנחיות ברורות ומדויקות מהמדביר המבצע ולהתנהל על-פיהם. אם קיים חשש להרעלה לאחר ההדברה, יש לפנות לטיפול רפואי באופן מידי!​